Taaltrainingen voor Overheid en Zorg

Bij de lokale overheid en in de zorg is diversiteit een gegeven: veel burgers, patiënten en werknemers hebben een andere culturele achtergrond dan de Nederlandse. Maar dat mag een goede communicatie natuurlijk nooit in de weg staan. Bij Ziggurat train je je taalvaardigheden toegespitst op de sector waarin je werkt, welke taal je ook wilt leren. Dankzij onze unieke methode breng je jouw nieuwe vaardigheden meteen in praktijk.

Economisch: je leert alleen wat jij nodig hebt

Bij Ziggurat Taaltrainingen bereik je snel wat je wilt of moet weten, doordat je alleen leert wat je echt nodig hebt. De training is daardoor korter en de investering lager. Hoe dat kan? Bij ons train je alleen de vaardigheden die voor jouw werkzaamheden nuttig zijn. Daar zijn het trainingsmateriaal, je leerdoelen en e-learning op gericht. Verandert er iets in jouw praktijk? Dan passen we het trainingsmateriaal daarop aan. Zo leer je met een korte training precies wat jij nodig hebt.

Relevant: taaltrainingen zijn steeds vaker noodzakelijk

Andere talen: de overheid en de zorg hebben er dagelijks mee te maken. Burgers en patiënten die het Nederlands niet goed beheersen, hebben behoefte aan iemand die hen in hun eigen taal te woord kan staan. Bij de overheid is duidelijke communicatie bijvoorbeeld nodig om misverstanden te voorkomen, en in de zorg kan het zelfs van levensbelang zijn om de taal van de patiënt te spreken. Talenkennis is bovendien noodzakelijk voor medewerkers die internationale congressen of beurzen bijwonen. Niet voor niets vindt bijna een kwart van de organisaties in de zorgsector taalcompetenties een belangrijk criterium bij de selectie van personeel. Het is dus noodzakelijk om ervoor te zorgen dat iedereen zijn taalvaardigheid op orde heeft.

Referenties: onze ervaring

Ziggurat weet wat de overheid en de zorg nodig hebben. Wij hebben veel positieve ervaring met taaltrainingen bij de overheid en in de zorg. Eerder hebben we trainingen ontwikkeld voor bijvoorbeeld Groningen (stad en provincie), Haren, ISD Noordoost, New Neopharm B.V. en UMCG. We vertellen je hier graag meer over. Wat was de aanleiding ervoor en wat waren de resultaten? Of wil je dat liever van henzelf horen? Dat kan, we brengen je graag in contact met hen. Zo kun je je een onafhankelijk beeld vormen van wat je bij Ziggurat kunt verwachten.

Alleen bij Ziggurat: slim onthouden en meteen bruikbaar

Wij trainen je met een unieke, slimme methode, waardoor je nieuwe vaardigheden razendsnel leert én kunt toepassen. Om nieuwe kennis te onthouden, moet je wat je hebt geleerd regelmatig herhalen. Maar hoe vaak en wanneer? Daar hoef je dankzij onze slimme e-learning niet over na te denken: het meet jouw vorderingen en herinnert je eraan wat je moet herhalen en wanneer. Zo kun je meer vaardigheden sneller opnemen en is je training écht de moeite waard. En omdat je je alleen oefent in de vaardigheden die jij voor je werkzaamheden nodig hebt, kun je je nieuwe kennis direct toepassen in jouw praktijk.

Begin met een vrijblijvend intakegesprek

Wil je meer weten? Vraag dan een vrijblijvend intakegesprek aan. In zo’n eerste gesprek vertel jij waar je de taalcursus precies voor nodig hebt. We testen je huidige niveau en maken op basis daarvan en van jouw wensen en eisen gratis een trainingsvoorstel op maat voor je. Zo zorgen wij ervoor dat je de juiste woorden en vaardigheden leert, waarmee je direct in jouw praktijk aan de slag kunt. Uiteraard maken we samen een planning waarmee je je training goed naast je werkzaamheden kunt volgen. Wat je maar wilt verbeteren en hoeveel of weinig tijd je ook hebt, wij verzorgen een training waarmee je meer bereikt met taal.

Informatie over taaltrainingen in andere sectoren

Scroll naar boven