Ziggurat helpt je verder op het werk

Probeer hier de demo! ››
  • VERSCHILLEN IN CULTUREN
  • TAAL EN GEBRUIKEN
  • PRIVÉ OF KLASSIKALE TRAINING

Ziggurat helpt je verder op het werk

Bij Ziggurat Taaltrainingen krijg je de training die je nodig hebt. Eerst kijken we samen met jou in een intakegesprek naar wat je wensen en eisen zijn. Waarvoor heb je kennis van de taal nodig? Wat verwacht je van een taalcursus? Wat is voor jou de beste trainingsvorm? Je kunt privé of samen met collega’s klassikaal werken aan het (zakelijk) spreken en schrijven van een andere taal. Zie ook de vrijblijvende demo voor een indruk van de taaltrainingen.

Engelse uitdrukkingen voor op kantoor 

Met school-Engels kom je in het bedrijfsleven al een heel eind. Maar de Engelse taal heeft vaste uitdrukkingen​ die kort en duidelijk een bepaalde boodschap overbrengen. Maar deze worden niet altijd op de juiste manier geïnterpreteerd. Weet jij bijvoorbeeld wat ‘a ballpark number’ betekent?

Handige Duitse zinnen

Het Duitse “Andacht” betekent geen aandacht maar gebed, “einmalig” is niet hetzelfde als eenmalig maar betekent uniek. Verwarrend? Ziggurat Taaltrainingen traint medewerkers van bedrijven o.a. in handige Duitse zinnen voor aan de telefoon​.

Wil je meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons bereiken via onderstaande contactgegevens of je bericht direct versturen via het formulier.

"Ver-Duitsen' is een probleem, omdat deze vorm van vertalen zorgt voor onduidelijkheid en slordige fouten richting Duitsers."

"Nederlanders zijn te direct in vergelijking met Britten en Amerikanen. Ziggurat heeft praktische tips op dit gebied."

"Wij geven een introductie op basis van achtergrond en research. Zoals we geleerd hebben op school. Dit strookt niet met de Engelse manier."

Onze Engelse e-learnings en taalcursussen worden op maat ontwikkeld en geschreven voor de zakelijke markt. Met een uitgebreide intaketest wordt het niveau van de deelnemers bepaald.

Probeer hier de demo! ››

Minder bot overkomen in het Engels

Engelssprekenden vinden vaak dat Nederlanders bot en onbeleefd overkomen in hun taalgebruik. Met name heeft dit ermee te maken dat wij geen ‘could’ en ‘would’ zeggen, maar er zit meer achter. Het delen van onze mening wordt meer op prijs gesteld in een vorm die past bij het publiek.

Presenteren aan Amerikanen

Engelstaligen hebben bepaalde verwachtingen bij het volgen van een presentatie. Aan het begin van de presentatie moet helder zijn wat het concrete voorstel is, wat je uiteindelijke conclusie is, wat ze als stakeholder daaraan hebben en hoe het voorstel vervolgens planmatig wordt  toegepast.

Tegenwoordige tijd in het Engels 

De tegenwoordige tijd in de Nederlandse taal betekent niets anders dan werkelijkheid op dit moment. Echter in het Engels bestaan er wel vier tegenwoordige tijden. Allemaal met een verschillende functie en betekenis. Je kunt je wel voorstellen dat er verwarring kan ontstaan.

Gebruik van ‘when’ en ‘if’ 

Net als combinaties van woorden of uitdrukkingen, kunnen losse woorden ook impact maken. Soms op de verkeerde manier, waardoor je niet of verkeerd begrepen wordt. Onhandig wanneer je in gesprek bent met een zakenpartner. ‘When’ en ‘if’ zijn twee van die woorden.

Wil je meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Je kunt ons bereiken via onderstaande contactgegevens of je bericht direct versturen via het formulier.

Gebruik van ‘when’ en ‘if’

Ziggurat_Zakelijke-taaltips-Blog-8.jpg03 sep Net als combinaties van woorden of uitdrukkingen, kunnen losse woorden ook impact maken. Soms op de verkeerde manier, waardoor je niet of verkeerd begrepen wordt. Dat is onhandig wanneer je in ... lees verder

Tegenwoordige tijd in het Engels

Ziggurat_Zakelijke-taaltips-Blog-9.jpg06 aug De tegenwoordige tijd in de Nederlandse taal gebruiken we wanneer iets niet in het verleden plaatsvindt, maar nu of in de toekomst. Echter in het Engels bestaan er wel vier tegenwoordige tijden, ... lees verder

Presenteren aan Amerikanen

Ziggurat_Zakelijke-taaltips-Blog-3.jpg09 jul Engelstaligen hebben bepaalde verwachtingen wanneer ze naar een presentatie luisteren. Aan het begin van de presentatie moet helder zijn wat het concrete voorstel is, wat je conclusie is, wat ze ... lees verder

Minder bot overkomen in het Engels

Ziggurat_Zakelijke-taaltips-Blog-4.jpg11 jun Engelssprekenden vinden vaak dat Nederlanders bot en onbeleefd overkomen vanwege hun taalgebruik. Met name heeft dit ermee te maken dat wij geen ‘could’ en ‘would’ zeggen, maar er zit meer achter.... lees verder

Handige Duitse zinnen

Ziggurat_Zakelijke-taaltips-Blog-1.jpg14 mei Het Duitse “Andacht” betekent geen aandacht maar gebed, “einmalig” is niet hetzelfde als eenmalig maar betekent uniek en “Absprache” ook niet afspraak maar arrangement. Ziggurat Taaltrainingen ... lees verder

Engelse uitdrukkingen voor op kantoor

Ziggurat_Zakelijke-taaltips-Blog-10.jpg16 apr Met school-Engels kom je in het bedrijfsleven al een heel eind. Maar de Engelse taal heeft vaste uitdrukkingen​ die kort en duidelijk een bepaalde boodschap overbrengen. Maar deze worden niet ... lees verder
Scroll naar boven